Lavere omkostninger, hurtigere fremstilling og grønnere produktion med automatisering

Danmark har været pioner inden for udvikling af kommerciel vindenergi siden den spæde start i 1970’erne, hvor vindindustrien blev født.

I en industri med hård global konkurrence på energipriser, gælder det nu om også at være frontløbere inden for automatisering.

Optimér i hele energi-værdikæden

På R-24 kan du opleve de nyeste teknologier og blive klogere på mulighederne for at optimere arbejdsopgaver i hele energi-værdikæden, fra energiproduktion og energiinfrastruktur til energilagring og energieffektivitet.

Oplev også, hvad droner og robotter kan gøre for din virksomhed i service- og vedligeholdelsessektoren.

Besøg R-24 – lær hvordan robotter kan hjælpe

Producer mere omkostningseffektivt

Imødegå de stigende energipriser via en optimering og automatisering af alle flaskehalse og fordyrende led i din virksomheds værdikæde.

Optimer cyklustider med robotter og automatisering

Fjern spildtid og dokumentér kvaliteten, når kostbare komponenter til naceller/vindmøller og andre store komponenter til energiproduktion skal produceres.

Gør grønne investeringer til gevinster

Grøn energi og ny infrastruktur kalder på optimering af omkostninger til drift, service og vedligehold af havvindmølleparker, solcelleanlæg mv. Indtænk droner, robotter og automatisering allerede i dag.

 

Automatiser kontoret

Administrative processer rummer ofte et uopdyrket potentiale for optimering via RPA (Robotic Process Automation).

Bliv kendt som virksomheden med velsmurte processer

Ineffektivitet er demotiverende. Du kæmper med dine branchefæller om at være energisektorens mest attraktive arbejdsplads.

Få robotter til at klare affaldssorteringen

Moderne robotter kan med øget computerkraft og hyperspektrale kameraer analysere affald på brøkdele af et sekund til gavn for eksempelvis forbrændingsanlæg.

Flyt strømme hvor behovet er størst

Automationsgraden i processerne i international handel med el er særdeles høj. Digitaliseringen og det øgede samarbejde på tværs af Europa betyder, at strømmen lettere kan flyttes til de områder, hvor behovet er størst.

Cases

Lær af andre i energisektoren, som har optimeret og automatiseret arbejdsopgaver

Produktion af vindmøllekomponenter

Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) er en ledende global vindmøllespiller med flere afdelinger i Danmark. I Brande producerer de blandt andet generatorer til deres 3,0 MW vindmøller henvendt til deres onshore kundesegment.

Hos SGRE har man ønsket at gøre deres generatorproduktionslinje mere fleksibel, højne effektiviteten samt øge produktionskapaciteten. Man har kort fortalt ønsket at få en step-linje fremfor den gamle puls-linje.

Produktion af vindmøller
Robot til vindmølleindustrien

Rens af vindmøllevinger

Når en møllevinge drejer rundt, kan spidsen bevæge sig op imod 300 km i timen. Når så vind og regndråber rammer, skaller overfladen af, og det skaber ustabilitet i vingen.

Det kræver normalt kostbar vedligeholdelse under skrappe sikkerhedsforanstaltninger, men denne proces kan automatiseres, så udgifterne reduceres og sikkerheden styrkes.