Velkommen til Odense

Velkommen til Odense – verdens førende robot by, Europas førende drone hub, H. C. Andersens fødested og så meget mere. Odense er en by med et blomstrende erhvervsmiljø, en masse unikke kulturelle tilbud, en spændende madscene, en farverig historie og en by i udvikling.

Odense by

Odense ligger på Fyn, lige i hjertet af Danmark. Det er landets tredjestørste by med 208.000 indbyggere.

Odense har en stærk vision for sin fortsatte vækst og velfærd. Gennem de sidste 10 år, har Odense udviklet sig. En ambitiøs byudviklingsplan, har omformet store dele af byen. Nye nabolag, prisvindende arkitektur og et nyt bilfrit bycenter er dele af denne transformation, og der er mere på vej!

Denne udvikling understreger yderligere Odenses position som et centrum for innovation, viden og uddannelse, hvor stærke klynger inden for robotteknologi, droner, sundhedsteknologi og it er i fremgang.

Verdens bedste robotby

Odense er en af verdens førende byer når det kommer til robotter og automatisering. I Odense finder man et fremragende startupmiljø, en national klynge, gode uddannelsesmuligheder og forskning. I alt er der mere end 160 virksomheder og +3600 ansatte alene i Odense, i denne hurtigt voksende industri.

Fra 2015 til i dag, er mere end en milliard Euro blevet investeret i Odenses robotvirksomheder. Samarbejdet mellem private og offentlige aktører, herunder videns institutioner og repræsentanter fra industrien gør Odense til et sjældent innovativt økosystem som kun få byer i verdenen kan matche. Hovedelementet i robotindustri i Odense, er økonomi, ekspertise og kapacitet.

Vil du have den nyeste data indenfor robotindustrien?

Danmarks robot-, automations- og droneindustri voksede med 21% sidste år og skabte 29,6 mia. kr. i omsætning ifølge nye tal fra den nationale klynge Odense Robotics.

Vil du vide mere? Så kan du her downloade rapporten, som giver dig de nyeste tal og fakta på den voksende industri.

Europas førende drone test center i Odense

I Odense finder du et af Europas førende testfaciliteter for droner – UAS Denmark Test Center. Testcentret ligger ved HCA lufthavnen, som også 100% kontrollerer og planlægger luftrummets brug, hvilket gør det til det perfekte sted til at teste droner.

Nyt robotcenter i verdensklasse

I Odense bliver NextGen robotics udviklet. Målet med NextGen Robotics er at skabe et internationalt kraftcenter for udvikling, test og produktion af den næste generation af robotter og automatiseringsløsninger til brug på land, til vands og i luften. NextGen Robotics er et nybygget testcenter i verdensklasse, og forventes færdigt i 2024.

Robotindustrien i Odense

  • Over 160 robot og automatiseringsvirksomheder
  • Verdens største Cobot og AMR hub i 2024
  • Over 990 millioner Euro er investeret i Odenses robotvirksomheder
  • Over 3600 ansatte i robotvirksomheder på Fyn
  • Verdens første robotcenter for udvikling af Large-Scale-Production på Odense Havn
  • Europas førende testcenter for droner, UAS Denmark.

Til R-24 kan du opleve det unikke miljø her i Odense. Tilmeld dig delegationsturen og bliv klogere på Odenses robotmiljø.  

Nysgerrig på hvordan det hele startede?

Se videoen, og få svar på hvordan Odense blev en robotby.

Hvad kan du se?

Når du besøger Odense, opfordrer vi dig til at se de lokale seværdigheder, og vi mener at de vigtigste must-sees er:

  • Det nye Hans Christian Andersen Hus som er omringet af en smuk have i hjertet af bycenteret. Her kan du gå i hans fodspor og på samme tid se historiske gader og charmerende gamle huse i mange farver. Dette er en af grundende til at New York Times har Odense på deres liste over 52 steder man skal besøge i verdenen i 2023.
  • Ud over dette, er Odense Havnebad blevet nævnt i det amerikanske VOGUE som et af de smukkeste steder at vinterbade. Havneområdet er forbundet elegant med bycenteret via bybroen som er for fodgængere og cyklister. Kun få minutters gang fra havnen, finder du street food markedet Storms Pakhus i et ombygget varehus.
  • Kunstmuseet Brandts, med flere internationalt anerkendte udstillinger hvert år.

Har du brug for yderligere information om disse attraktioner eller nogle af de andre fantastiske ting byen har at byde på, så klik ind på www.visitodense.com

Spis og drik

Odense er fyldt med restauranter og caféer, der alle tilbyder deres egne yndlingsretter og -drikkevarer. Med en livlig kulinarisk scene, og kreativt brug af det brede udvalg af friske, lokale råvare, har Odense en masse at byde på til foodies. Der er stor stolthed i at servere produkter som er groet på de lokale marker eller fanget i vandet omkring øen. Lokale specialiteter inkluderer øl fra mange lokale mikrobryggerier, ost og chokolade.

Gå ikke glip af Fyns elskede og berømte kage, brunsvigeren. Tjek den kulinariske scene og find et sted at spise i Odense på www.visitodense.com/gastro

Sådan kommer du hertil

Med fly

Billund og Københavns lufthavne er direkte forbundet med mere end 100 byer over hele verden og håndterer 32 millioner passagerer hvert år. Københavns lufthavn har også direkte togforbindelse til Odense.

Med tog

Toget fra Billund tager ca. 1 time og 15 minutter. Fra Københavns Lufthavn tager det ca. 1½ time med toget til Odense. Fra Hamborg kan du rejse med tog direkte til Odense Banegård. Rejsetiden er ca. fire timer.

Sådan kommer du rundt

Letbanen

Den nyligt åbnede letbane kører fra nord til syd gennem byen, og man kan nemt tage den ud til R-24 og Odense kongrescenter. Det nærmest stop til arenaen er ’Bilka’ og herfra kan man gå til R-24 og Odense kongrescenter på cirka 10 minutter. Man kan købe billet via QR koderne på stationerne eller på selve letbanen. Man kan også købe billetter på www.letbanebillet.dk eller på fynbus appen.

Se rejseplan på www.odenseletbane.dk/koreplan

Bybusser

Odense er dækket af et netværk af bybusser. Vil du tage bussen til R-24 og Odense kongrescenter, skal du tage rute 161-162. Brug denne rejseplan når du skal til Odense kongrescenter fra banegården (OBC Nord Plads I).

Hvis du skal forlade R-24 og Odense kongrescenter med bus, så brug denne rejseplan.

Taxa

Vil du have fat i en taxa som kan tage dig til Odense kongrescenter fra banegården, så finder du det lige uden for stationen, ved siden af busstoppestederne eller spor 7. Du kan også bestille Odense Taxa på +45 66 12 27 12.

Photos by: Daniel Jensen, Jonas Legarth, Kent Rasmussen – Video by: Instafilm