Automatisér byggeriet – og få et sundere og mere effektivt arbejdsmiljø

I mange år er der sket meget lidt forandring i arbejdsmetoder og værktøjer på byggepladsen, men nu er gennembruddet langt om længe på vej.

Trenden i robotudviklingen og på arbejdsmarkedet er klar: Vi skal programmere robotter, droner og automationsløsninger til at gøre det, vi ikke selv er bygget til at kunne holde til.

Nye teknologier til før, under og efter byggeriet

På R-24 kan I opleve de nyeste teknologier før, under og efter byggeriet samt blive klogere på mulighederne for at optimere arbejdet i bygge- og anlægssektoren som helhed.

Det gælder ikke mindst ift. arbejdsmiljøet på byggepladsen: Støv, støj, tunge løft, usunde arbejdsstillinger, skader og ulykker betyder fortsat, at relativt få håndværkere bliver i byggebranchen længere end til 50-årsalderen.

Med robotter, droner og automatisering kan en lang række af de nedslidende manuelle processer i byggeriet lægges over til maskiner, med både stærke økonomiske fordele og mærkbare forbedringer i arbejdsmiljøet til følge.

Hvad end du er håndværker, bygningskonstruktør, arkitekt, entreprenør eller lignende, kan du på messen få indblik i løsninger, designet til at optimere arbejdet i din branche – til glæde og gavn for både ejere og ansatte.

Besøg R-24 – lær hvordan robotter kan hjælpe

Effektiviser hele byggeprocessen

Lad robotter gøre det tunge, beskidte og farlige arbejde – hurtigere.

Robotter efektiviserer byggearbejdet

Reducer materialespild via teknologi

Jo mere digitaliseret byggeri og håndværk foregår, jo stærkere bliver overblikket på byggepladsen.

Forebyg fejl og øge sikkerheden

Reducer risikoen for påkørsler og arbejdsskader med værktøjer som 3D maskinstyring og andet, der gør det muligt at arbejde mere selvstændigt.

Forebyg fejl med 3D Maskinstyring
Transportrobotter optimerer logistikken

Spar tid og skridt med automatiseret logistik

Brug terrængående transportrobotter til at sikre, at materialer er på rette tid og sted.

Beskyt kolleger mod støv og larm

Fræs fuger med robot, såvel som andre opgaver, der måske er vanskelige at skaffe mandskab til.

Ny teknologi kan forvandle opslidende opgaver til interessante programmeringsopgaver.

Programmering af robotter

Cases

Lær af andre i byggebranchen, som har automatiseret manuelle arbejdsopgaver

Skæreopgaver

Aarhus ikoniske højhusbyggeri Lighthouse forandrer byens skyline og selvforståelse.

Også på byggepladsen bliver der sat nye rekorder takket være en skærerobot, der hjælper tømrerne med at nå akkorden og få en bedre arbejdsdag.

Produktionsoptimering ved hjælp af robotter
Byggeplads med materialer

Betonkonstruktioner

Teknologien til at automatisere opførelse af nyt byggeri ved hjælp af robotter og 3D print teknologi er nu blevet så moden, at 3D-printere bliver standardudstyr på byggepladserne.

Nu er 3D-printede bygninger blevet et sikrere valg end traditionelle byggemetoder. Forklaringen er, at printeren sammenlignet med konventionelle metoder sparer mange ressourcer: Det går hurtigere, der kræves mindre mandskab og de får sundere arbejdsmiljø. Der kan bruges mere bæredygtige og lokale materialer, så transport og leveringstid også minimeres.

3D maskinstyring

Manglen på kvalificeret arbejdskraft til byggepladserne er et voksende problem.

Entreprenørerne leder konstant efter maskinførere.

3D maskinstyring imødekommer denne udfordring og skaber en bedre ressourceudnyttelse på byggepladserne ved at gøre den enkelte maskinfører mere selvhjulpen og produktiv. 

Forebyg fejl med 3D Maskinstyring