Robotmesse trak internationale gæster til Odense

25-03-2022

Flere tusinde besøgende, herunder flere udenlandske delegationer, lagde vejen forbi robotmessen R-22 i Odense Congress Center for at opleve dansk robot- og droneteknologi på nærmeste hold. Messen understregede, at robotterne er i færd med at vandre ud af fabrikkerne og ind i hospitalsstuer, byrummet og byggeriet.

Danmark rimer på robotter. Også i udlandet. Det blev slået fast med syvtommersøm på Nordens største robotmesse, R-22, der fandt sted i Odense fra onsdag til fredag.

Flere tusinde besøgende fra både Danmark og udlandet valfartede til Odense Congress Center for at blive introduceret til danske løsninger inden for robotter og droner. De udenlandske besøgende omfattede således delegationer fra Tyskland, Norge og Finland, ligesom selveste BBC havde sendt en af deres korrespondenter til Odense for at dække den boomende danske robotindustri.

Også hos en af de store robotaktører, Universal Robots, er man begejstret for dette års messe. I løbet af de messens tre dage har de oplevet stor interesse og mange besøgende på standen.

– Universal Robots er en del af R-22, fordi det er den vigtigste messe i Norden i 2022. De løsninger og den tilgængelighed, vi ser her, er virkelig vigtig, fordi de besøgende kan se, røre og mærke robotterne, men de kan også nemt tilgå udstillerne, hvilket er én af messens helt store styrker.
Vi er glade for at se så stor repræsentation af robotter i år, og forhåbentlig vil der være endnu flere i 2024. R-22 er en vigtig messe for Universal Robots og vi skal selvfølgelig være med, siger Michael Hjertebjerg, Regional President, Universal Robots.

Boomende branche
Ifølge dugfriske branchetal fra Odense Robotics Insight Report 2022 omsatte danske virksomheder inden for robotter, droner og automation for 21,1 milliarder danske kroner i 2021. Det svarer til en omsætningsvækst på 12 % i forhold til 2020.

En del af denne vækst kan forklare med, at brancher som sundhed, energi og byggeri har fået appetit på robot- og droneteknologi. Det mærkede man også på R-22, hvor blandt andet dele af konferenceprogrammet var dedikeret til at sætte spot på robotløsninger til sektorer som landbrug og byggeri.

”Robotter er allerede en standardteknologi mange steder ude i industrien, og det vil de også blive på sigt i mange andre brancher. Det er man slet ikke i tvivl om efter et besøg på R-22,” siger Business Unit Manager i OCC, Katarina Fruerlund Deylami.

Hos de mere end 100 udstillere kunne de besøgende således opleve eksempelvis en så- og lugerobot til landbruget, en megadrone med en lasteevne på 200 kilo samt en 3D-printende robot, som kan printe huse i beton.

Flotte besøgstal
Det er første gang, at robotmessen bliver afholdt i denne form. Derfor glæder det Katarina Fruerlund Deylami, at messen rundede 5.159 besøgende på tre dage.

”Vi er meget tilfredse med antallet af besøgende. Ikke mindst når man tager med i ligningen, at det er første gang, vi afholder en messe som denne i Odense Congress Center, ligesom vi kun lige er på vej ud af en global pandemi, der stort set har gjort det umuligt at afholde fysiske messer i to år,” siger Katarina Fruerlund Deylami og fortsætter:

”Men én ting er besøgstallene. Noget andet er stemningen og atmosfæren. Og her har vi fået masser af positive tilbagemeldinger fra udstillere og gæster, som virkelig har fået meget ud af R-22 og glæder sig til næste messe i 2024.”

Robotmessen i Odense Congress Center vender tilbage d. 13. – 15. marts 2024.