Ny nordisk robotmesse i Odense

05-05-2020

I marts 2021 løber Nordens største robotmesse af stablen i Odense Congress Center. Her kan besøgende få en unik indsigt i den nordiske robotbranche samt opleve mulighederne for implementering af robot- og droneteknologi i deres virksomhed.

Danmarks nye robotmesse R-21 bliver Nordens største samlingspunkt for en branche i rivende udvikling. Messen skal blandt andet være med til at fastslå Danmarks stærke position inden for robotteknologi, men den har samtidig en vision om at gøre robotter, automatisering og droner mere tilgængelige for de mange brancher, der i stadig større grad tager robotterne i brug.

– Som robotmesse kommer R-21 til at skille sig ud fra mængden. Noget af det helt unikke er, at R-21 har et særligt fokus på implementering af robotter, automatisering og droner. Det handler altså om at vise end-users, hvordan de kan bruge teknologien i deres hverdag – lige nu og her, fortæller Katarina Fruerlund Deylami, Business Unit Manager i Event-afdelingen på Odense Congress Center.

R-21 bliver et aktivt 3-dages event, fra den 3.-5. marts 2021, hvor besøgende får en enestående mulighed for at opleve nutidig og fremtidig teknologi, der vil ændre hele deres forretning. Messen henvender sig til dig, der arbejder inden for produktion generelt og en bred vifte af brancher som landbrug, byggeri, gartneri, fødevare-, metal- og medicinalindustrien.

Hjælp til implementering
På messen vil du, udover at opleve de mange robotter og droner, også kunne få gode råd fra virksomheder, der allerede har taget robotter og droner i brug. Samtidig vil integratorer stå klar til at hjælpe dig godt i gang med implementeringen af en konkret løsning, der ikke bare vil optimere dit arbejde, men samtidig højne effektiviteten, reducere omkostninger og skabe en stor konkurrencefordel for din virksomhed. Et mål og en ambition, der støttes op om af Dansk Industri.

– I Dansk Industri kæmper vi for, at Danmark skal være det førende land inden for udvikling og implementering af robotteknologi på tværs af erhvervslivet. Derfor er det utrolig positivt, at Danmark bliver samlingspunkt for Nordens største robotmesse allerede til næste år, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri, og forsætter:

– Det danske roboteventyr er i fuld gang, og det er nu, vi for alvor skal sætte turbo på implementeringen af robotter på tværs af sektorer. R-21 er et spændende initiativ med mange dygtige kræfter bag, og Dansk Industri ser meget frem til at deltage på messen.

Store ambitioner bag event
Den nye robotmesse kommer blandt andet til at bestå af workshops, faglige arrangementer, matchmaking, networking, præsentationer og diskussioner samt Investor Summit. Selvom 2021 bliver messens første år, er der store forventninger til både udstillere og antallet af besøgende.

– Vi har allerede erfaring med robotmesser på OCC, og flere har opfordret os til at satse på udbredelse og implementering af robotter og droner. Derfor ved vi, at interessen er stor. Vi forventer omkring 160 udstillere fra hele Norden, og messens eksklusive indhold vil også kunne tiltrække en masse gæster. Håbet er omkring 5000 besøgende, hvoraf de godt 1000 vil komme fra udlandet, siger Katarina Fruerlund Deylami.

Danmark skal altså være et hotspot for de mange muligheder, som robotbranchen kan tilbyde – og det hele skal ske i hjertet af Fyn, i Odense.

Stærke samarbejdspartnere
Internationalt er Danmark kendt som landet, der er på forkant med udviklingen inden for robot- og droneteknologi. Især på Fyn og i Odense har man fingeren på pulsen, og det betyder, at R-21 allerede har sikret sig flere meget kompetente partnere, der kommer til at styrke den nordiske messe på OCC. En af partnerne er Odense Robotics, og klyngedirektør Mikkel Christoffersen ser frem til messen og dens mange muligheder.

R-21 er en unik mulighed for robot-, drone- og automationsvirksomheder i hele Norden til at møde nye kunder og partnere. Vi er meget glade for at se endnu et tiltag, der kan styrke Danmarks globale position, som en af verdens førende robotnationer, og samtidig også synliggøre Odense som et vigtigt center for robotudvikling.

Partnerne bag R-21 tæller i øjeblikket Odense Robotics, DI Digital, Syddansk Universitet, UAS Denmark, Odense Seed and Venture, Odense Investor Summit, og endnu flere kan snart offentliggøres. Derudover har messen en bred opbakning fra organisationer, læreanstalter og et rutineret advisory board.