Oplev Odense

Velkommen til Odense – verdens førende cobot-hub, H.C. Andersens fødested og meget mere. Odense er en pulserende by med mange unikke, kulturelle tilbud, en mangfoldig restaurantscene, en farverig historie og en stemning af fremskridt.

Odense by

Odense ligger på Fyn, lige i hjertet af Danmark. Det er landets tredjestørste by med 200.000 indbyggere. Odense er nem at komme til, nem at navigere i og nem at føle sig hjemme i.

Odense by har en stærk vision for sin fortsatte vækst og velfærd og opfordrer til store drømme og udfordrer normerne gennem festivaler, konferencer og andre arrangementer på internationalt plan. En ambitiøs byudviklingsplan er i øjeblikket ved at omforme store dele af byen, som vil blive forbundet af en miljøvenlig letbane.

Denne omdannelse konsoliderer yderligere Odenses position som et centrum for innovation, viden og uddannelse, hvor stærke klynger inden for robotteknologi, droner, sundhedsteknologi og it er i fremgang.

Hvad skal du se?

Når du bor i Odense, opfordrer vi dig til at se de lokale seværdigheder, og vi mener, at de tre vigtigste must-sees er:

  • H.C. Andersens Hus – ifølge Lonely Planet er det blandt de 12 bedste museer, man kan besøge i Europa.
  • Det historiske kvarter – en favorit i Michelin-guiden.
  • Kunstmuseet Brandts – med 10-12 internationalt anerkendte udstillinger hvert år.

Hvis du har brug for yderligere oplysninger om disse attraktioner eller nogle af de mange andre fantastiske ting, vi har at byde på, kan du besøge www.visitodense.com.

Spis & drik

Odense er fyldt med restauranter og caféer, der alle tilbyder deres egne yndlingsretter og -drikkevarer. På Odense Congress Center kan du få en folder med information om de mest bekvemme tilbud under dit ophold. Hvis du vil lave lidt research, inden du kommer, kan du gå over på www.visitodense.com/gastro og se de bedste spisesteder i Odense.

 

Sådan kommer du hertil

Med fly
Billund og Københavns lufthavne er direkte forbundet med mere end 100 byer over hele verden og håndterer 32 millioner passagerer hvert år. Københavns lufthavn har også direkte togforbindelse til Odense.

Med tog
Tag med bus og tog fra Billund tager ca. 1 time og 15 minutter. Tiden for at komme fra Københavns Lufthavn til Odense er ca. 1½ time med toget. Fra Hamborg kan du rejse med tog direkte til Odense Banegård. Rejsetiden er ca. fire timer.

I bil
Der findes flere biludlejningsfirmaer fra begge lufthavne og mange byer, herunder Odense.

Sådan kommer du rundt

Rejsekortet
Rejsekortet er et elektronisk billetteringssystem til rejser med bus, tog og metro. Det er gyldigt i alle offentlige transportmidler i Odense, og du kan læse mere om det – og bestille dit eget – her

Letbanen
Den nyåbnede letbane kører fra den nordlige til den sydlige del af byen. Du kan betale med Rejsekortet eller købe en billet i en af de udvalgte butikker langs strækningen. For en liste over sælgere kan du klikke her.

Bybusser
Odense er også dækket af et net af bybusser, der kører på linjer, der danner et stjernemønster med hovedbanegården i midten. Igen kan du betale med dit Rejsekort eller købe billetter online. Du kan få flere oplysninger om busserne og et kort over linjerne på Fynbus.

Hvor kan du bo?

Odense har rigelig hotelkapacitet for enhver smag og ethvert budget. Byen har i øjeblikket over 1.000 værelser på hoteller alene, og der er planlagt yderligere hotelprojekter i tiden frem til 2024. Dertil kommer vandrehjem, B&B og andre typer overnatningsmuligheder. De fleste værelser ligger i byens centrum og inden for 5-10 minutters gang fra togstationen samt Hotel ODEON og Comwell H.C. Andersen. I forlængelse af Odense Congress Center findes også Hotel Odense. Det er meget nemt at mødes med andre delegerede, gå ud at spise eller arrangere korte møder. For at se dine valgmuligheder, besøg vores side www.visitodense.com/tourist/book-now/accommodation-odense.

Fotos af:
Daniel Jensen
Jonas Legarth
Kent Rasmussen

Video af:
Instafilm